طریقه طبخ ماهی های جنوب
مواد لازم :
ماهی 1 عدد
نمک قدری
آرد سفید قدری
تخم مرغ 4 عدد
طرز تهیه :
ماهی های جنوب که عبارتند از هامور ، سنگسر ، سرخو ، شوریده ، حلوا ،
قباد ، کوشک ، ثبتی ، راشکو ، زرده ، عروش و میش ماهی باید بطریقه صحیح
طبخ گردند تا لذیذ و ماکول شوند ، ذیلا دستور طریقه طبخ صحیح آن نقل میشود
الف - چطور باید گوشت این ماهیها را از پوست و استخوان جدا نمود
ابتدا
ماهی را به پهلو خوابانیده از ناحیه گوش با نوک کارد بطور افقی گوشت را از
دنده های ماهی چدا کنید ، برای گرفتن پوست نیز باید نوک کارد را از طرف دم
زیر پوست کشیده و پس از آنکه قسمتی از پوست جدا شد با کمک کارد در حالیکه
پوست ماهی بطرف پائین باشد آنرا کشیده کاملا از گوشت جدا نمائید ، گوشت
ماهی که استخوان و پوست آن را گرفته باشند برای تهیه کباب مناسبتر است
ب - سرخ کردن ماهی بطریقه ساده
پس
از آنکه ماهی بقطعات دلخواه برای سرخ کردن بریده و تمیز شد برای آنکه زیاد
خیس نباشد آب آن را بوسیله دستمال و یا پارچه خشک نموده بعد نمک بپاشید ،
چند قطره آب لیمو هم در صورتیکه مایل یاشید روی قطعات ماهی بپاشید ، بعد
تکه های ماهی را در آرد بزنید بقسمی که قشر نازکی از آرد روی سطح ماهی را
بپوشاند ، سپس در ماهیتابه انداخته پشت و روی آنرا با حرارت متوسط سرخ
نمائید
پ - طریقه دیگر برای سرخ کردن ماهی
قطعات ماهی را پس از نمک
زدن در آرد غلطانیده و در مایه تخم مرغ فرو برید ، مایه تخم مرغ از تخم
مرغ زده شده و کمی نمک تهیه میشود ، پس از آنکه سطح ماهی با مایه تخم مرغ
آغشته شد پشت و روی آن را در آرد سوخاری زده و در ماهیتابه سرخ نمائید ،
در صورتیکه مایل باشید میتوانید در مایه تخم مرغ کمی زعفران اضافه نمائید
ت - کباب ماهی
بطور
کلی میتوان از انواع ماهیهائیکه نام بردیم کباب تهیه نمود طرز تهیه از این
قرار است ، پس از آنکه استخوان و پوست ماهی را گرفتید آنرا بقطعات دلخواه
ببرید برای هر شش سیخ کباب یک دانه پیاز متوسط رنده نموده با کمی پوست
لیمو رنده شده و زعفران به ماهی اضافه کنید بگذارید مدتی بماند سپس قطعات
ماهی را بسیخ کشیده روی آتش کباب نمائید ، در موقع کباب کردن مقداری کره
آب شده را که با زعفران و آبلیمو مخلوط شده باشد با برس موئی روی سیخ ها
بمالید تا کباب بخوبی پخته و از سوختن روی ماهیها جلوگیری شود
ث - طرز آماده نمودن و طبخ ماهیهای حلوا ، زبیدی ، قباد ، شوریده و راشکو
چون
این ماهیها نیز بصورت یخ زده عرضه میشود باید مدتی در آب سرد بماند تا
بطور طبیعی یخ آن آب شود ، ماهی حلوا چون بدون فلس است پس از نرم شدن کافی
است شکمش را خالی نموده و با کارد یا قیچی نوک دم و پره های آنرا ببرید ،
پس از شستن و تمیز کردن نمک زده و در آرد بغلطانید و با حرارت متوسط در
ماهیتا به سرخ نمائید
ماهی قباد را نیز میتوان بطور سرخ کرده یا کباب
مصرف نمود ، پوست ماهی قباد را بطریقی که قبلا ذکر گردید باید از گوشت جدا
نمود ماهی شوریده و راشگو دارای فلس است و پس از گرفتن فلس و تمیز نمودن
میتوان آنرا با استخوان و یا بدون استخوان و پوست بطریقی که قبلا ذکر
گردید سرخ نمود