میوه ای است
سرشار از ویتامین وبه علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دی هضم می باشد
.خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست . انار میوه ای
است که به آن خون ساز می گویند و به همین علت بهترین موقع برای مصرف آن
صبح وقبل از صبحانه است . انار مقوی قلب ، مفرح ، دفع کننده چربی ، رفع
کننده سموم اغلب عفونتهایداخلی ، دافع حرارت می باشد و خوردن انار با پرده
های سفید آن شکم را دباغی میکند ، رب انار ، برگ انار در ضعف معده ، کمی
اشتها ، تهوع ، ضعف عمومی ، تصفیه خون ، خاصه در دختران جوان و دررفع
میگرن بسیار مفید است.
دانه های میوه ی جنگلی انار که به (نار دان)شهرت
دارد در معالجه اسهال بسیار موثر است . اب انار شیرین باشکر ونشاسته برای
درد سینه وسرفه توصیه می شود . رب انار نیز برای رفع خماری موثر است.
ارزش غذایی
در
صد گرمدانه انار مواد زیر موجود می باشد :انرژی 38 کالریآب 82 گرمپروتئین
0/4 گرمچربی 0/3 گرممواد نشاسته ای 10 گرمکلسیم 4 گرمسدیم 3 میلی
گرمپتاسیم 260 میلی گرمآهن 0/5 میلی گرمویتامین ب 1 0/2 میلی گرمویتامین ب
2 0/03 میلی گرمویتامین ب 3 0/02 میلی گرمویتامین ث 4 میلی گرمخواص انار
از جمله خواص آن می توان به موارد زیر اشاره نمود :
1- انار خون راتصفیه کرده و تقویت کننده قلب و کلیه است.
2- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.
3- انار در رفع اوره و کلسترول ، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوصخون نقش مهمی را ایفا می کند.
4- مصرف انار شیرین، ایجاد شادی نموده و رنگ رخسار را باز می کند.
5- مصرف انار شیرین تقویت کننده کبد می باشد و در معالجه یرقان( زردی) مفید است.
6- انار ترش و شیرین( ملس) باعث کاهش فشار خون می شود.
7- مصرف انار در معالجه راشی تیسم، کم خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و بهبدن نیرو می بخشد.
تذکرات
1- انار برای اشخاصیکه دچار یبوست هستند، مضر است.
2- انار میوه ای سرد است، بنابراین اشخاصی که سرد مزاج هستند پس ازخوردن آن، مقداری آب جوش با نبات باید بخورند.
3- انار برای کسانیکه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیاده روی درمصرف انار ترش ایجاد زخم معده می کند.
4- جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می رود ممکناست ایجاد سرگیجه و استفراغ کند.
خواص قسمت های دیگر درخت انار:
1- جوشانده پوستانار برای گلو درد و زخم گلو ورفع بواسیر مفید می باشد.
2- جوشانده گل انار برای از بین بردن زخم های دهان و اسهال مزمنوبهمراه کنجد برای بهبود سوختگی مفید می باشد.
3- جوشانده ریشه انار برای دندان درد و تنظیم عادت ماهیانه در زنانمفید می باشد.
4- جوشانده پوست درخت انار اثر ضد کرم دارد.
خاصیتضد سرطانیآبانار
پژوهش*هایجدیدنشان میدهد آبانار خاصیتضد سرطانیدارد. متخصصانتغذیهمصرفآبا نار را صبحو پیشاز صبحانهتوصیه میکنند.
طبق
تحقیقات سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) انار منبع خوبی از
آنتی اکسیدانها، پتاسیم و ویتامین C است پژوهشگران آکادمی علوم امریکا
دریافته اند که ، مصرف آب انار از ابتلاء بـه سرطان پروستات جلوگیری
میکند.
ایسکانیوزـ انار سرشار از ویتامین های A،B،C،E و قند تانن و یک ماده مفید دیگر به نام «کره ماناتین» است.
انار
دارای آهن و ویتامین های لازم خون سازی است. انار خواص درمانی خاصی دارد.
این میوه در صورتی که شیرین باشد برای سینه و ریه بسیار مفید است و انار
ترش برای آنها که طبیعت گرم دارند مفید تر است. آب انار سنگین تر از خوردن
دانه های انار است،انار با داشتن ویتامین B سبب تقویت اعصاب می شود و به
علت داشتن ویتامین B6 ضد استفراغ بوده و درمان کننده ویار زنان باردار است.
هم
چنین انار به علت داشتن آهن و ویتامین های موجود در آن برای خونسازی بدن
مفید است و بهترین موقع خوردن آن صبح ناشتا است. خوردن انار ادرار را زیاد
می کند. غرایز جنسی را تقویت کرده و در صورتی که آب آن مصرف شود اسهال را
درمان می نماید.
دکتر احسان مختار استاد
سرطان شناسی دانشگاه ویسکانسین و رئیس گروه تحقیقمی گوید که باکشف
جدید راه دستیابی بـه خواص ضد سرطانی و نحوه معالجه سرطان با آب
انار هموارتر شده است . متخصصان تغذیه مصرف آب انار را صبح و پیش
از صبحانه توصیه می کنند.
شما مىتوانید
براى معالجه کرم کدو از پوست ، ریشه یا ساقه انار مستقیما استفاده کنید، و
باین منظور باید شصت گرم پوست ریشه ى تازه یا گرد خشک آن را گرفته ، شش
ساعت در آبخیس نمایید (مقدار آب 750 گرم ) بعد آن را بجوشانید تا حجم آن
تقریبا نیم لیتر شود،پس از صاف کردن ، آن را سه قسمت کندى و هر قسمت را به
فاصله یک ساعت و نیم میل نمایید و پس از دو ساعت یک مسهل بخورید، و منتظر
دفع کرم کدو باشید. مقدار مصرف براى اطفال یک ششم تا یک سوم میزان بالا مى
باشد. ضمادى که با پختن پوست و هسته منتهیه نمایید، براى امراض جلدى
مخصوصا اگزما مفید است و خارش از بین مى برد.
کلمات کلیدی:خاصیت انار- خواص انار- مزیت انار- انار قرمز