خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه داراست .
ترکیبات شیمیایی :
خیار
دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها
و مواد معدنی مختلف می باشد . در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .
در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .
انرژی 8 کالری— آب 95 گرم— فسفر 30 میلی گرم
کلسیم 25 میلی گرم — پتاسیم 160 میلی گرم— ویتامین آ 250 واحد
پروتئین 0/6 گرم— مواد چربی 0/1 گرم— مواد نشاسته ای 2/5 گرم
آهن 0/2 میلی گرم— سدیم 6 میلی گرم — ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/04 میلی گرم— ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم
ویتامین ث 7 میلی گرم
خواص دارویی :
- خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند.
- خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می کند.
- خیار ادرار آور است .
- خیار خون را تصفیه می کند.
- خیار عطش را تسکین می دهد .
- خیار ملین است .
- آب خیار برای رفع خارش مفید است.(پوست خیار را در آب بجوشانید و بعد از سرد شدن
روی محل خارش بریزید و ماساژ دهید.)
- خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند.
- اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید همه روزه از خیار استفاده کنید .
مضرات :
اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن باعث
است اختلال در دستگاه هضم گردد .
خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد
که به هضم غذا کمک کند . کسانیکه نمی توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با نمک بخورند.